logo mobil
loading...

Sitter du och funderar på USA så hör av dig till oss så hjälper vi dig att  skräddarsy din resa  så att du får ut så mycket som möjligt utav din tid och budget! Flygbiljetter, hotell, hyrbilar, transfer, biljetter till event  och helikopterturer, rundturer mm.

Du vet väl om att du kan boka tid hos oss så att du slipper sitta och köa för att få hjälp!

VIKTOG INFO FÖR ER SOM SKA RESA TILL USA:

Nya regler för inresa i USA from 20160121:
Den 21 januai 2016 började USA tillämpa hårdare regler för sitt Visa Waiver Programme, VWP.
Svenska medborgare, får med nedan listade undantag, fortsatt resa in i USA och vistas 90 dagar i landet utan visum under förutsättning att man har fått sin ESTA-ansökan godkänd samt att man innehar giltigt pass.

Undantag: Svenska medborgare som har rest till eller varit i Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1 mars 2011 eller har dubbelt medborgarskap i någon av dessa länder. Dessa resenärer måste ansöka om visum via USA:s ambassad eller konsulat. Finns en fortsatt giltig och tidigare beviljad ESTA-ansökan för dessa resenärer, betraktas den som ogiltig och som man alltså måste ansöka om på nytt.

Mer information finns att läsa på   US Department of State’s hemsida

När ni reser till, från och inom USA kan det vara extra många och omfattande säkerhetskontroller och vi rekommenderar därför alla att vara i mycket god tid på flygplatsen inför resan.

Fr.o.m. den 12 januari 2009 måste alla resenärer som skall till USA (gäller även om man bara    mellanlandar i USA under resvägen) ansöka om inresetillstånd till USA, minst  72 timmar innan er avresa från Sverige. Ansökan ska ske via det internetbaserade verktyget ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Detta ersätter de formulär som man hittills har fyllt i på flyget. Anmälan kommer att gälla för obegränsat antal inresor under 2 år. OBS! Att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter din hemkomst samt att passet måste vara helt! Skulle ni byta pass måste ny ESTA-ansökan göras! 

Här går du vidare för att fylla i din ansökan:    https://esta.cbp.dhs.gov

Avgiften för ESTA är USD 14 vilken betalas med kreditkort i samband med att ni fyller i blanketten. Använd länken här ovan!
Om ni googlar riskerar ni att hamna på sidor som tar extra betalt utan att ge dig ett mervärde för det.

OBS! När man fyller i ESTA’n så gäller följande stavning på ”ej engelska” bokstäver:
Ö = oe
Ä = ae
Å = aa
Ü = ue
ø = oe

OBS! Ovanstående information gäller endast resenärer från länder som ej har visumkrav för inresa till USA. Sverige, övriga nordiska länder och flertalet europeiska länder åtnjuter visumfrihet (undantag finns). Resenärer med nationalitet som kräver visum har själv att kontrollera nödvändiga formaliteter.

OBS! Nytt att USA-resor kräver laddad elektronisk utrustning 
Sedan den 29 juli 2014 gäller nya regler för elektronisk utrustning vid resor till och från USA. De nya reglerna innebär att passagerare kan bli ombedda att visa så att exempelvis mobiltelefoner, surfplattor och datorer fungerar. Det är alltså viktigt att se till så att batterierna är laddade. Om en passagerare inte kan sätta på utrustningen får den inte tas ombord.

1 Way 2 Travel
- din personliga resebyrå

Prästgatan 31D 3tr
831 31 Östersund

Telefon:
063-514 514

Eva: 070-569 66 34

Magnus: 070-386 35 72