logo mobil

Det är några saker som är bra att hålla koll på inför din resa

COVID
Läs mer om reserekomendationerna som gäller "just nu"
https://reopen.europa.eu/sv  
https://www.iatatravelcentre.com/world.php 
https://openupforbusiness.com/

RESEGARANTIER
1 Way 2 Travel har resegaranti ställd till Kammarkollegiet enligt gällande bestämmelser.

BAGAGE
Bagagevikt varierar mellan olika flygbolag och destinationer. Vänligen kontakta oss vid eventuella frågor.

FLYG
Kontrollera namnen i era pass innan ni kontaktar oss för er flygbokning. Då ger ni oss möjligheten för att era flygbokningar blir korrekt gjorde och vi kan då se till att er resa flyter på utan problem! Var på flygplatsen i god tid för incheckning och säkerhetskontroll. Kontakta flygbolagen under resans gång för kontroll av avgångstider. Flygbolagen ändrar ibland tiderna med kort varsel och det ligger på resenärens ansvar att på plats ta reda på ev. tidigare eller senare flygavgångar.

FÖRLORAT BAGAGE
Om oturen skulle vara framme och ditt bagage går förlorat eller blir skadat skall du alltid ta kontakt med flygbolaget på flygplatsen efter ankomst. Om du har reseförsäkring skall även försäkringsbolaget kontaktas och har du betalat din/er resa med ett kreditkort så kan ni ha en baggageförsäkring även här. Kontakta din bank för mer information om vilka möjligheter de erbjuder till ersättning om oturen skulle vara framme!

FÖRSÄKRINGAR
Det åligger dig som resenär att se till att ni har ett fullgott försäkringsskydd. Vi    sammarbetar med Gouda Reseförsäkring och  ERV (tidigare Europeiska Reseförsäkringar).  Kontakta oss så hjälper vi dig med en kompletterande eller ett fullvärdigt skydd beroende på vad du behöver!

VACCINATION
Behöver jag vaccinera mig? Vilka vaccinationer som behövs är beroende av bl.a. resans längd, resmål och om du tidigare har vaccinerat dig. Rådgör med din läkare eller vaccinationsklinik för att få information om vad som gäller för din resa. Du kan även hitta information om vaccinationer på Sjukvårdsrådgivningens sajt www.1177.se eller hos Medical Link 3W AB via www.vaccination.nu.

HOTELL
In- och utcheckningstid på hotell varierar. Enligt internationella hotellbestämmelser måste ni normalt lämna rummen senast kl. 12:00 på avresedagen ibland t.o.m tidigare. Incheckning är normalt kl. 14:00 men undantag kan förekomma.

PASS
Samtliga resenärer måste ha giltigt pass. Ett pass som går ut under restiden är ogiltigt. För resor till de flesta länder krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Tänk på att även nyfödda barn behöver ett pass och det är ditt ansvar att se till att ni har detta! Vid frågetecken kontakta polisen i god tid före er avresa. Polisen i Jämtland har idag ingen möjlighet att ställa ut provisoriska pass utan det är Polisen i Umeå och på Arlanda närmast som kan hjälpa till med det!

PROVISORISKA PASS
Tänk på att alla länder inte godtar provisoriska pass när du skall ut och resa. Tex så funkar dessa inte om du skall resa till Dubai och Irland, utan där måste man som Svensk medborgare ha ett vanligt pass (med minst 6 månaders giltighetstid från den dagen som du reser tillbaka till Sverige igen)! För korrekt information om vad som gäller för just ditt resmål så kontakta Ambassaden för respektive land för ett korrekt svar.

TURKIET
From 1 april 2014 så har Turkiet infört att alla pass måste vara giltiga i minst 6 månader efter hemresan, om ditt pass inte har den giltighetstiden så kommer du att bli nekad att kliva på planet från din svenska avreseflygplats! Resenärer med svenska pass reser fortfarande visumfritt till Turkiet (i max 90 dagar) men flertalet nationaliteter, däribland ni med norska pass måste ansöka och betala för ett visum online innan avresan, detta går ej att köpa i Turkiet längre och även här blir du nekad om detta inte är fixat innan din avresa! 

SYDAFRIKA
From 1 juni 2015 gäller att alla barn (under 18 år) måste ha, förutom giltig passhandling med giltig visering/tillstånd, ”ett fullständigt födelsebevis” när de reser in/ut ur Sydafrika. Se mer info: http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Pretoria/Reseinformation/Reseinformation-Sydafrika

USA
Läs mer om viktigt att veta inför din USA-resa här.

VISUM
Vi ber er uppmärksamma att det är resenärens ansvar att själv sätta sig in i gällande visumregler samt anskaffande av eventuellt visum. På www.cometconsular.se eller www.viseringscentralen.se kan du kontrollera om du behöver visum för din resa. Dessa tjänster tillhandahålls av andra företag än 1 Way 2 Travel och vi ansvarar inte för den information som lämnas där. Om du är osäker bör du kontrollera med respektive lands ambassad.

SVARTLISTADE FLYGBOLAG
Här hittar ni EU-kommissionens infomation om svartlistade flygbolag inom EU >

Problem
Om problem av något slag skulle uppstå under resans gång vänligen kontakta oss. Det är oftast lättare för oss att åtgärda eventuella problem omgående än att vänta tills ni kommer hem igen.

Vad tyckte ni?

Vi strävar att hela tiden få en bättre kännedom om våra kunder  och därför vill vi  gärna veta hur ni hade det på er resa! Hör gärna av er när ni kommit hem och berätta om era erfarenheter. Skicka gärna ett mail, ett vykort eller instagramma #1way2travel.

1 Way 2 Travel
- din personliga resebyrå

Prästgatan 31D 3tr
831 31 Östersund

Telefon:
063-514 514

Eva: 070-569 66 34

Magnus: 070-386 35 72